fbpx

Ózonos fertőtlenítés

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer
3000x gyorsabb és 50x hatékonyabb mint a klór. Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat.

Az ózon hatása a baktériumokra és vírusokra
Az ózon erős baktericid (baktériumölő), virocid (vírusölő) hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózonmolekulák a vírust úgy károsítják, hogy azok képtelenek lesznek további sejteket megfertőzni, azaz továbbadni a fertőzést.

Az ózon hatása az poratkákra
Az ózon gáz halmazállapotú és kétszer nehezebb, mint a levegő, ezért beszivárog minden apró repedésbe, résbe a padlón, a szövetekbe, kárpitokba, az ágyneműk és a matrac belsejébe is. Rövid idő alatt elpusztítja az ezeken a helyeken élő poratkákat azzal, hogy roncsolja a légzőszervüket. Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák ürülékét is, ami leginkább felelős a porallergia tünetek kiváltásáért. A hálószoba ózonfriss kezelésével az ágynemű is friss illatú és higiénikus lesz.

Az ózon alkalmazása biztonságos és egyszerű
Nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés, az ózon egyszerűen, rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné (O2) bomlik. Egy mobil ózongenerátorral dolgozunk. gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába, így nem kell bútorokat tologatni.

A leghatékonyabb szagtalanító és légtisztító vegyület
Megszünteti a legmakacsabb szagokat, mint például a doh, penész, füst, cigaretta.

Mikor használjuk az ózont?
- Beköltözés előtt
- Felújítás után
- Poratkák ellen
- Penészesedés ellen
- Irodai fertőtlenítésre
- Lakás fertőtlenítésére
- Autó, autóklíma fertőtlenítésére
- Autóbusz fertőtlenítésére
- Makacs szagok eltávolítására (doh, penész, dohányfüst)

Ajánlatkérés